’Wat als liefde wetenschap wordt?‘ met Sybille Vanweehaeghe

’Wat als liefde wetenschap wordt?‘ met Sybille Vanweehaeghe

Wat maakt dat relaties zoveel meer onder druk staan dan vijftig jaar geleden? Voor welke moderne relatiedoders moeten we beducht zijn? Maar wat is er dan veranderd? Wat zijn de valkuilen, waar moet men alert voor zijn? Hoe kan men bepaalde angsten overwinnen?
Misschien is liefde meer dan hormonen en spanning en hoeven we niet alles aan het toeval over te laten, maar kunnen we door middel van onderzoek, kennis en expertise de kansen op het slagen van een relatie/huwelijk laten toenemen…

Sybille Vanweehaeghe is Licentiaat en geaggregeerde in de Moraalwetenschap UGent Licentiaat in de Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven).

Deze voordracht maakt deel uit van de lezingenreeks Hedendaagse filosofie onder de noemer ‘wetenschap met een filosofische toets’.

18/11 ‘Menopauze/Menostart’ met prof. dr. Herman Depypere 16/12 ‘Anoniem is een vrouw. De strijd voor gelijke rechten’ met prof. dr. em Jean-Jacques Amy

 

Overzicht

Aanvang 14-10-2020
Max. deelnemers 25
Prijs €5,00
Organisator UPV en HV Waregem
Inschrijven via upv.waregem@gmail.com (mondmaskers zijn verplicht, corona-maatregelen worden getroffen binnen het gebouw)
Locatie VC Poincare

Contact

VC Poincaré

 J. Stormestraat 131/18, 8790 Waregem
  056 44 74 97 (secretariaat Evelien)
  0475 70 73 84 (secretaris VC - Kurt)
 info@vcpoincare.be
KBO 0860016549
RPR Gent, afdeling Kortrijk